Evenement 2016

28 jaar hebben de supporters op een zonovergoten namiddag op de heilige grond van Winterslag aan de Noordlaan, hun helden,

de Vieze Mannen van weleer van KFC Winterslag warm onthaald op het tweejaarlijkse Winterslag Feest.

Wij schrijven, zaterdag 10 september 2016. Voor een keer was het geen FC Winterslagweer, als we terugdenken aan de vele regens en het ploeteren op het veld, remember de memorabele Europese wedstrijd in 1981 met een 1-0 overwinning tegen het grote Arsenal met een doelpunt van Karl Berger.

Wie anders, dan Patje Krimson, onze echte KFC Winterslag-man kon het publiek opwarmen,  animeren,  begon met een korte historie en een grondplan van het vroegere stadion om onze plaatsen te oriënteren.
De hoofdtribune met zijn vreselijke dikke palen, oude staantribune bedekt met golfplaten, het plekje achter het doel naast de kantine waar de harde kern, de R-side, destijds uit de bol ging, het doelgebied waar Will Van Woerkum in 7 minuten Thor Waterschei op een hoopje speelde met de 5-1 overwinning, werden weer eventjes levendig gemaakt.

 

Ondanks de persoonlijke verontschuldigingen van 17 spelers, passeerden maar liefst 35 spelers de revue op het podium, en dat waren zeker niet de minsten. Bij de aankondiging van Mathy Billen, zei hij verwonderd te zijn dat het plein vandaag er veel beter bij ligt dan toen ze moesten shotten. Onze vroegere kapitein Paul Theunis en boegbeeld Pierre Denier namen het woord en dankten het massaal opgekomen supporterslegioen voor hun aanwezigheid met hartelijke felicitaties aan de organisatie van deze reünie. Rudi Vossen verwoordde dat het schitterend was, om zeg maar 3 voetbalgeneraties van KFC Winterslag bijeen te krijgen voor een hartelijke ontmoetingsmoment.
Het laatste applaus van een hele reeks spelers die voorgesteld werden ging naar de speciaal uit Luxemburg gekomen, Carlo Weis die zich nog vlot in het Nederlands uitdrukte dat de Winterslagperiode nog steeds een onvergetelijke tijd is gebleven.

Ook een speciale vermelding met gejuich was er voor Francesco Murgo, een supporter in hart en nieren, die speciaal voor de reünie zijn vliegtuig heeft genomen uit Italië om zijn helden nog eens te zien en hiervoor wel een traantje moest wegpinken. Ook onze fameuze toeter-claxon, die we na bijna 30 jaar teruggevonden hebben,
het erfstuk van de KFC Winterslag-fans ontbrak niet op deze reünie. Alles marcheerde nog en het meermaals getoeter deed bij menigeen de harten weer sneller doen slaan waarop je haren recht kwamen te staan.

 

Ook werd tijdens de reünie even stil gestaan bij spelers en Winterslagmensen die helaas niet meer in ons midden zijn. Zij werden op een passende manier geëerd met applaus van alle supporters en op de achtergrond het liedje “You’ll never walk alone”.

 

De organisatoren Marc Wuytjens en Nico Limpetti hebben maandenlang al hun energie in gestoken met veel enthousiasme en passie, ondersteund door Claudio Nardiello met zijn Facebookpagina KFC Winterslag. Zij blikken heel tevreden terug want dit heeft hen ongetwijfeld heel veel voldoening gegeven. Het was zaterdag heel duidelijk dat KFC Winterslag nog leeft in de harten van zovelen en dat de Vieze Mannen zullen blijven voortleven.

 

Emoties, nostalgie, ophalen van herinneringen, proeven van de sfeer van de oude dagen, en een goeie pint pakken, daar draaide het zaterdag allemaal om. Heimwee naar KFC Winterslag, voetbal en folklore die echt de spelers dicht bij de supporter brachten. Daarom zal dit niet de laatste reünie zijn. De organistoren Marc, Nico en Claudio hebben nog veel plannen in hun achterhoofd. En wie weet met ooit een wedstrijd tussen oud-spelers van KFC Winterslag tegen die van Thor Waterschei, zoals Patje Krimson dit tussendoor gesuggereerd heeft.

 

Dit feest en deze reünie heeft veel teweeg gebracht met zoveel blije en stralende gezichten bij spelers, spelersvrouwen, bestuursleden, supporters dat we ons allemaal vandaag 30 jaar jonger voelden, zoals een 79-jarige supporter, Jan Goor, het zo heeft verwoord.

De organisatoren besluiten dat dit een supergeslaagde reünie en een onvergetelijke dag was voor de hele KFC Winterslag-familie.