Deze website is mede mogelijk gemaakt door voornamelijk de bronnen:

Het boek “100 jaar voetbal in ‘Mijn stad’ Genk” en Facebookpagina KFC Winterslag. Ook mijn vermelding van dank gaat uit naar mijn bestuurscollega’s van vzw De Vieze Mannen, die hieraan meegewerkt hebben.

 

Mochten er fouten of onjuiste informatie op deze website staan, is dit buiten mijn wil gebeurd. Dit kan altijd rechtgezet of aangevuld worden. Hiervoor kan met mij gecommuniceerd worden via het contactformulier. Langs deze weg kan dan ook, mochten er foto’s in omloop zijn van betere kwaliteit ter vervanging van de bestaande foto’s op een van de pagina's.

Ik blijf ook openstaan voor suggesties en nieuwe ideeën om een meerwaarde te geven aan deze website.

 

Wanneer een persoon niet akkoord is dat zijn of haar foto terug te vinden is op deze website, dient men mij via het contactformulier op de hoogte te brengen. Dit is de enige mogelijkheid om de bewuste foto('s) te verwijderen.

 

Buiten deze website, Facebookpagina KFC Winterslag, en alle evenementen van vzw De Vieze Mannen kan ik jullie ook aanbevelen om een bezoek te brengen aan de Goal Mine in het stadion van KRC Genk. In café ’t Tulpke in Winterslag kan je daar tastbare herinneringen ophalen over KFC Winterslag bij een frisse pint of een tas koffie.

 

Heb je in huis nog materialen, gerelateerd aan KFC Winterslag zoals voetbaltruien, sjaals, plakboeken, Panini-boeken, allerlei attributen, enz. die je niet meer wil gebruiken of behouden, of je weet niet goed wat er mee te doen, mag je ze schenken aan vzw De Vieze Mannen. Wij zouden dit heel erg appreciëren en zijn je er reeds dankbaar voor.
Neem dan hiervoor even contact met ons bestuur, of via het contactformulier, of stuur een mail naar vzwdeviezemannen@gmail.com.

 

 

Project "Monument De Vieze Mannen - KFC Winterslag"

 

Op het terrein waar meer dan 60 jaar gevoetbald werd, was een magisch tijdperk van ruwbetonnen staanplaatsen, tribunes met houten zitbanken, regen, moddervoetbal en een geducht publiek. Er was ook een periode van onvergetelijke en memorabele momenten, nog steeds op het netvlies gebrand van heel wat Genkenaren, zoals o.a.de legendarische derby’s tegen Waterschei, de Europese wedstrijd waar we het Engelse Arsenal uitschakelden en grote ploegen die telkens met de bibber afzakten naar de Noordlaan. Tijden van vallen en opstaan, van knokken voor elke bal, van euforie en verdriet. Vandaag veel nostalgie en heimwee naar die tijden.

Aan de Noordlaan in Winterslag heerste een volkse sfeer. Supporters waren steeds van de partij om hun rood-zwarte gladiatoren aan te moedigen in de kolkende menigte.
KFC Winterslag leefde van zijn aanhang. Het was een echte working class club uit de mijncité, die nooit boven zijn stand zou leven. Geen vedetten, luxe, seats of fanshops, neen verre van! Veeleisend kon je niet zijn, het volstond enkel dat deze Vieze Mannen hun mouwen opstroopten en hun truitje nat maakten!

Het stadion van KFC Winterslag is al een heel tijdje geleden afgebroken en verdwenen. Alles is weg, maar de ziel van onze mooie voetbalclub zweeft daar nog boven de braakliggende velden aan de Noordlaan. Met dit project willen we dit weer zichtbaar en tastbaar maken. Dit project, genaamd “Monument KFC Winterslag” laat ons toe om de geschiedenis van de Vieze Mannen met nostalgie te doen heropleven en te bewaren van generatie op generatie om ze nooit verloren te laten gaan.

Tegelijkertijd is het een eerbetoon van respect en dankbaarheid aan spelers, bestuur en supporters van KFC Winterslag met een verwijzing dat we vandaag ook een van de fundamenten zijn van het huidige KRC Genk.

 

De quote van vzw De Vieze Mannen voor dit project:

 

Wij vinden dat de Winterslagse mijn- en voetbalhistorie moet vereeuwigd worden met een monument KFC Winterslag op de Noordlaan.

 

 

 

Yes, we did it !!!

 

Al jaren ijvert het bestuur van vzw De Vieze Mannen voor een monument in het teken van KFC Winterslag op onze heilige grond aan de Noordlaan. We hebben daarom ons idee en initiatief dan ook ingediend om in aanmerking te komen voor het burgerbudget van de Stad Genk.

 

Er werden meer dan 170 projecten ingezonden, die door de klankgroep herleid werden tot een totaal van 62. Van 18 juni tot en met 30 juni was het aan de Genkenaar om te stemmen. In deze periode heeft hebben wij veel campagne gevoerd en de Genkenaar heeft gesproken en gestemd voor in totaal 19 projecten die in aanmerking komen voor een financiële ondersteuning via het burgerbudget.

En wij zijn erbij en zijn daar heel blij mee. Dat betekent ook dat dit project aangesproken is bij de bevolking en dat het rood-zwarte gevoel nog leeft in Genk. Tegelijkertijd zijn we ook best trots dat we zover geraakt zijn door het harde werk van ons bestuursploeg. Nu kunnen we aan het echte werk beginnen om de Winterslagse mijn- en voetbalhistorie te vereeuwigen in Genk.

 

Wij zijn iedereen die voor ons gestemd heeft heel dankbaar voor hun steun en De Vieze Mannen zullen er nu echt voor gaan.

Nico Limpetti – Marc Wuytjens – Claudio Nardiello – Luc Pirens – Bertie Gaspercic,

 

Bestuur vzw De Vieze Mannen

 

 

ENQUÊTE REÜNIEFEEST 100 JAAR KFC WINTERSLAG 2023

 

Beste KFC Winterslagvrienden,

Door omstandigheden en ook een geval van overmacht zal de huldiging van het zolang verwachte KFC Winterslag-monument op de Noordlaan dit jaar niet plaatsvinden.
Omdat het ook weer een tijd geleden is dat de laatste reünie heeft plaatsgevonden, die andermaal succesvol verlopen is, zijn we ook toe aan een 3de editie.

Het  bestuur van vzw De Vieze Mannen heeft besloten om in 2023 één groot feestmoment te houden, zijnde de huldiging van het monument tegelijkertijd met de 3de spelers-en supportersreünie.
Dit zal plaatsvinden op een nog te bepalen datum in september-oktober 2023.

Voor elk georganiseerde evenement staat onze vzw gekend voor een lang voorafgaande en grondige voorbereiding.
 

Graag polsen wij daarom naar jullie verwachtingen teneinde wij een indicatie kunnen krijgen hoe wij dit evenement kunnen organiseren om zoveel mogelijk Winterslagmensen (spelers, supporters, sympathisanten, …) te bereiken en een format uit te werken waar iedereen min of meer zijn gading kan vinden.

Wij zouden het op prijs stellen als wij jullie reacties mogen verwachten in jullie antwoorden op onze  mini-rondvraag

in de onderstaande link.

Heel veel dank voor jullie medewerking.

Het bestuur van vzw De Vieze Mannen KFC Winterslag